Jdi na obsah Jdi na menu
 


Inteligence našeho těla

24. 11. 2009

ObrazekNapadlo vás někdy, že i vaše tělo má svoji inteligenci? A moudrou? Naše tělo toho o nás ví více, než naše mysl. A také nás zná lépe, než si myslíme, že známe sami sebe…

Zkuste se před rozhodováním optat svého těla, co ono říká na vaši volbu. A jak se to dělá?

Myslete na možnost, kterou si chcete zvolit, a soustřeďte se na své vjemy, na to, co cítíte v těle. Dýcháte zhluboka, nebo se jako by dusíte? Máte svaly uvolněné, nebo jsou napjaté? Cítíte v hlavě tlak, pálí vás oči, cítíte tíži v ramenou? Nebo máte naopak pocit, jako by se vám prodlužovaly lopatky a vy roztahovali křídla? Máte pocit, že vámi energie plyne naprosto volně, bez překážek a jakýchkoli bloků?

Naše tělo neomylně pozná, kdy jsme šťastni, a kdy ne. Pozná líp (a dřív!) než naše racionální mysl, zda je čas k útěku, nebo útoku.



Tělo je zdrojem naší energie a vůlí ho spolehlivě ovládnout nedokážeme. Nebo snad myslíte, že ano? Já vím, většina si to asi myslím, posilovny praskají ve švech.

Ale co okamžiky, kdy potřebujete být v co nejlepší kondici, a začne na vás něco lézt? Proč tělu nepřikážete, aby se okamžitě uzdravilo?

Tělo je zdrojem také naší motivace, inspirace a nadšení. Naše fyzická kondice nám může zhatit veškeré naše velkolepé plány a projekty. A protože je rovněž sídlem intuice, nestojí za to učinit si z něj místo nepřítele svého parťáka?

Přestaňte ho neustále sledovat a kritizovat. Naučte se ho mít rádi takové, jaké je. Je přece vaše, je to nejbližší bytost, kterou tady na světě máte. Spřátelte se s ním. Přestaňte ho využívat a zneužívat, ale snažte se ho potěšit a udělat mu radost.

Uvidíte, že v něm získáte skvělého spojence, který vás na cestě za naplněním vašich snů nikdy nepodrazí.

Ivana  Muková : www.cestydusi.cz

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář