Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sedm rovin existence

1. 12. 2009
Fyzická rovina

 

 

Je to naše každodenní rovina. Je v ní zahrnuta i "éterická rovina", což vysvětluje proč lidé, kteří zažívají stav OBE se pohybuji v reálném čase ve fyzické rovině. Tuto rovinu můžete navštívit během astrální projekce.

 

Astrální rovina

 

 

Je to rovina kde se naše naděje, touhy a sny stávají realitou. Můžete zde najít plno různých bytostí a stvoření. V této rovině je možnost snadného cestování do minulosti i budoucnosti.Věci jsou zde proměnlivé, čas a prostor je zdeformovaný. Hodina v astrálu může být jako pět minut ve fyzickém světě. Zatím co ve fyzickém světe si můžete věci jen představovat, zde si je můžete pouhou myšlenkou stvořit.

 

Mentální rovina

 

 

Je to rovina plná barev a duh. Jestliže se v ní nacházíte nepokoušejte si to vše okolo odůvodnit, je to nemožný úkol. Tato rovina je plná myšlenek a nápadů, zjevené jako skutečné objekty. Můžete zde cestovat skrze vaše myšlenky nebo myšlenky někoho jiného. Tato rovina se překrývá s astrální rovinou. Čas a prostor je zde ještě více zdeformovaný než je to v astrální rovině. Dosažení mentální roviny je těžší než dosažení astrální roviny. 

 

Buddhická rovina

 

 

Je to velmi silná rovina plná lásky a míru. Jestliže někdy zvládnete dosažení této roviny, budete mít touhu zůstat. V buddhické rovině máte pocit jako byste se stal vším, vaše osobnost přestává mít význam. Okultisté popisují toto bytí jako poslední rovinu, kterou může člověk dosáhnout. 

 

Atmická rovina

 

 

Zde neexistuje žádná osobnost, jste vším. Je to duchovní rovina naplněná zářivým stříbrným světlem, které by bylo pro naše oko oslepující a nesnesitelné. Ale v podání této roviny je to světlo velmi ostré a přesto měkké, naplněné láskou. 

 

Rovina Anupadaka

 

 

Je to rovina, jako by ji řídila "šílená osoba". Všechno je část všeho, zní to jako paradox, vše je svázáno dohromady. Milióny bytí prý přečkávají zde. 

 

Rovina Adi

 

 

Je ta nejvyšší z rovin. S naším lidským myšlením nikdy neporozumíme této rovině. Je to oblast všeho a celkové jednotnosti. 
Mezi těmito rovinami se také nacházejí menší podroviny.

 

 

Vše o esoterice a duchovním životě a spousty zajímavých a poučných témat
www.skola-esoteriky.cz
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář